Festival van Verbinding 2023 / by Hans Stockmans

Het Festival van Verbinding is een jaarlijks terugkerend event om zichtbaarheid te geven aan warme initiatieven, organisaties, ondernemers en locaties ("partners") die werken vanuit hun hart, gedreven worden door maatschappelijke verantwoordelijkheid en die voor verbinding zorgen met jezelf, met anderen en met de omgeving.

Toen ik werd gevraagd door initiatiefnemers Peter Metten en Ingrid Larik om mee in te stappen als visuele partner voor het festival en ik de missie hierboven las op de website kon ik me daar volledig in vinden. Dus heb ik ook mijn volle ja gegeven om de sfeer en de ziel van het festival in beeld te vatten en daarnaast mijn visie op Verbinding, Verwondering en Jij Mag Gezien Worden te delen op het openingsweekend op 1, 2 en 3 september in De Blikfabriek in Antwerpen.

Ik kon er ook mijzelf in al mijn facetten tonen: als beeldverteller / fotograaf, als beeldend kunstenaar met mijn mixed media kunstwerken en als dichter / spoken word performer met mijn tekst ‘Nieuwe Verlangens - Samens’. (Volledige tekst te lezen onderaan deze pagina. Met dank aan de mensen van Re-Story voor het nieuwe woord ‘samens’. De samentrekking van ‘samen’ en ‘mens’, een neologisme dat heel treffend zegt waarrond de transitie, die de wereld door alle persoonlijke en collectieve crises nodig heeft, moet draaien: samenwerking en menselijkheid.)

Hieronder krijg je een eerste impressie van waardevolle en rakende momenten tijdens de drie dagen van het openingsweekend. De volledige reportage volgt later.

Wil je meer weten over het Festival en het programma dat loopt tot eind september 2023 op verschillende locaties? Kijk hier: Festival van Verbinding
Benieuwd naar de Blikfabriek als inspirerende broedplaats vol creativiteit met ruimte voor buurtinitiatief, cultuur en sport? Kijk hier De Blikfabriek

Nieuwe Verlangens - Samens (kunstwerk en Hedendaagse Kasàlà tekst) - Hans Stockmans 2023